forska i stora boken.blogg.se

Copyright © Svensk översättning AA Sverige 1974,2001,2017 Jag tänkte skriva i från den nya stora boken. Ta några meningar och sedan reflektera dem. Folk får gärna kommentera mina inlägg.

Att inte ge upp

Kategori: Min nykterhet


Här kommer mer i från Stora boken "Det finns en lösning":
 
Som personer som tidigare hade problem med sitt drickande hänger våra egna liv på vår ständiga omtanke om andra och på hur vi kan hjälpa dem att möta sina behov.
   Du kanske redan har frågat dig varför vi alla blev så fruktansvärt sjuka av att dricka alkohol. Utan tvivel är du nyfiken på att komma underfund med hur och varför vi har tillfrisknat från ett tillstånd i kroppen och sinnet som expertena ansett hopplöst. Om du är alkoholist och vill bli av med ditt problem frågar du kanske redan: "Vad ska jag göra?"
  Meningen med denna bok är att besvara just denna typ av frågor. Vi ska berätta för dig vad vi har gjort. Innan vi går in i en detaljerad diskussion, kan det kanske vara av värde att sammanställa några för oss viktiga utgångs-punkter.
   Hur många gånger har inte människor sagt till oss: "Jag kan ta ett glas eller låta bli. Varför kan inte han göra det?"  "Varför dricker du inte som en gentleman eller slutar?" "Den där karln kan inte handskas med alkohol." "Varför försöker du inte med öl och vin?" "Sluta med starkspriten." "Han måste ha en svag vilja." "Han skulle kunna sluta om han ville." "Hon är en sådan förtjusande flicka, jag tycker att han skulle sluta för hennes skull." "Doktorn sa till honom att om han någonsin drack igen skulle det kosta honom livet, och ändå är han packad nu igen.
Ja jag vet vad jag gjorde. Jag lärde mig att ta en dag i taget. Att gå på möten. När jag hade en sponsor så sa han att jag inte skulle läsa den stora boken utan att jag skulle studera den. Jag försöker nu att studera den nya stora boken. Jag delar med mig ut av mina tankar om den i den här bloggen.
Jag har insett att jag har sjukdomen alkoholism. Det är många gånger som jag hoppades att bara kunna dricka lite, men, varje gång så var det samma misslyckande. Min favorit dryck var öl och hade inte mycket för sprit. Ja jag är glad att jag slipper att dricka någon alkoh över 1%. När jag var aktivså tröttnade alltid mina tjejer på mitt drickande, fast det förstod inte jag då.
Kommentera inlägget här: