forska i stora boken.blogg.se

Copyright © Svensk översättning AA Sverige 1974,2001,2017 Jag tänkte skriva i från den nya stora boken. Ta några meningar och sedan reflektera dem. Folk får gärna kommentera mina inlägg.

Jag trodde inte att jag var så sjuk

Kategori: Min nykterhet

Här fortsätter jag med avsnittet Det finns en lösning.
 
Om du är lika allvarligt alkoholiserad som vi var, tror vi inte att det finns någon medelväg. Vi befann oss i en situation där livet började bli omöjligt, och om vi hade passerat den gräns bortom vilken det inte finns någon återvändo genom mänsklig hjälp, hade vi bara två alternativ: det ena var att fortsätta till det bittra slutet och utplåna medvetenheten om vår outhärliga situation så gott vi kunde; det andra var att ta emot andlig hjälp. Vi valde det senare därför att vi verkligen ville och var villiga att göra ansträngningen.
   En viss amerikansk affärsman hade begåvning, gott förstånd och stark karaktär. I åratal hade han hjälplöst farit från den ena kliniken till den andra. Han hade konsulterat USA:s mest välkända psykiatrer. Sedan hade han rest till Europa och sökt hjälp hos en berömd läkare (psykiatern dr Jung), som gav honom föreskrifter. Trots att hans erfarenheter gjort honom skeptisk, avslutade han sin behandling hos denne med ovanlig tillförsikt. Hans fysiska och psykiska tillstånd var ovanligt bra. Framför allt trodde han att han hade förvärvat en så djup kännedom om de inre  verkningarna av sitt psyke och dess dolda källor, att ett återfall var otänkbart. Icke desto mindre var han inom kort berusad igen. Ännu mer förbryllande var att han inte kunde ge någon tillfredsställande förklaring till sitt fall.
Jag trodde inte att jag var så sjuk, inte ens efter att jag nästan hade dött 1995. Det på grund av att jag i berusat tillstånd hade bråkat med en tio år yngre lång kraftig skinnhuvud. Jag var ju bara 163 cm långmedans han var 170 cm ungefär. Klart att jag inte var frisk som gav mig på honom. Jag hamnade på sjukhus i nio månader. Läkarna sa att jag inte fick dricka någon alkohol på ett år. Jag lyckades hålla mig nykter i ett år eftersom jag hade ett stort problem med att lära mig att gå igen. Men när det året hade gått så var jag på flaskan igen. Hur sjuk är jag inte då. Jag hade drabbats ut av en hjärnskada, men alkohol skulle jag ändå ha. Men 1997 i augusti, efter att en tjej hade lämnat mig och arbetet krävde att jag skulle äta antabus. Men efter jag hade ätit antabus i ett par månader så skruvade jag på korken. Då hade jag hittat en hennagrupp och hade lärt mig att ta en dag i taget. Dessutom fått hjälp ut av en sponsor, som tyvärr är borta nu.
Kommentera inlägget här: