forska i stora boken.blogg.se

Copyright © Svensk översättning AA Sverige 1974,2001,2017 Jag tänkte skriva i från den nya stora boken. Ta några meningar och sedan reflektera dem. Folk får gärna kommentera mina inlägg.

Kan inte dricka alkohol som vanligt

Kategori: Min nykterhet

Här kommer det ett litet stycke från stora boken om att det finns en lösning.
 
När väl denna sjukdom har fått ett verkligt grepp om dem, är de en förtvivlad skara. De har den fixa ide´n  att de en dag ska vinna matchen på något sätt. Men de misstänker ofta att de är nere för räkning.
   Hur sant detta är, är de få som inser. På ett diffust sätt anar deras familjer och vänner att dessa människor är abmorma, men alla inväntar hoppfullt den dag då den som lider av sitt drickande ska rycka upp upp sig ur sin handlingsförlamning och göra sin viljestyrka gällande.
Jag är glad över att jag har kommit på den iden, att jag inte tål alkohol som vanliga människor kanske gör. Jag har en beroende gen, som får mig att jag bara vill ha mer och mer ut av det jag gillar och tycker är gott. Det är därför som jag har blivit större och tjockare. Jag super inte längre, fast jag frossar i stället. Det är mycket jag kan bli beroende ut av. Jag dricker nu mera alkoholfri öl. Men jag kanske dricker för mycket eftersom jag även blir tjock ut av det. Fast jag har sagt till mig själv att inte dricka någon alkohol över 1%
Kommentera inlägget här: