forska i stora boken.blogg.se

Copyright © Svensk översättning AA Sverige 1974,2001,2017 Jag tänkte skriva i från den nya stora boken. Ta några meningar och sedan reflektera dem. Folk får gärna kommentera mina inlägg.

Omvandling av en människa

Kategori: Min nykterhet

Jag fortsätter med avsnittet det finns en lösning.
 
Hans lynne när han dricker har inte mycket gemensamt med hans normala natur. Han kan vara en av de finaste människorna på jorden. Men låt honom dricka en dag och han blir ofta avskyvärt, ja, till och med farligt asocial. Han har en verklig fallenhet för att bli berusad vid precis fel tidpunkt, särskilt när något viktigt beslut måste fattas eller ett löfte hållas. Han är ofta mycket klok och balanserad beträffande allting utom sprit, men i det avseendet är han på-tagligt oärlig och självisk. Han har ofta speciella talanger, färdigheter och anlag och en lovande karriär framför sig. Han använder sina gåvor för att bygga upp ljusa framtidsutsikter för sig själv och sin familj och river sedan ned allt han byggt upp genom en rad sanslösa krogrundor. Han är en sådan som går och lägger sig så berusad att han borde sova ett helt dygn. Ändå letar han tidigt nästa morgon som en galning efter den flaska han förlagt kvällen innan. Om han har råd kan han ha alkohol gömd överallt i huset för att vara säker på att ingen tar ifrån honom hela hans förråd och häller ut det i vasken. Allteftersom saker och ting blir värre, börjar han använda en kombination av starka lugnande medel och alkohol för att lugna nerverna så att han kan gå till arbetet. Sedan kommer den dag när han helt enkelt inte klarar av det utan berusar sig igen. Kanske går han till en läkare som ger honom morfin eller något lugnande medel med vars hjälp han skära ner konsumtionen. Därefter börjar han dyka upp på kliniker och vårdhem.

Ja jag känner igen mig, jag hoppas att jag var fin när jag inte drack.  Men jag drack ofta och då tänkte jag oftast på mig själv. Även jag gömde alkohol, fast att jag bodde själv. Jag tänkte att om någon skulle smyga sig in och stjäla min alkohol. Jag var sjuk, jag är fortfarande sjuk. Fast jag är tillfrisknande, så länge jag struntar i det första glaset.
Jag berusade mig ofta vid fel tidpunkt, men jag brukade inte dricka sprit. Men till slut så drack jag allt som innehöll alkohol. Jag raserade allmin talang genom att fly in i berusningen ut av alkohol.
Den gjorde mig sjuk och jag ville bara ha mera och struntade i allt annat. Tänkte bara på mig själv och min egnga njutning. Jag är glad att jag slipper supa i dag på julaftonen. Den har jag förstört så många gånger. Fast inte den senaste tjugo julaftnarna. Då jag har firat en vit jul.
Kommentera inlägget här: