forska i stora boken.blogg.se

Copyright © Svensk översättning AA Sverige 1974,2001,2017 Jag tänkte skriva i från den nya stora boken. Ta några meningar och sedan reflektera dem. Folk får gärna kommentera mina inlägg.

Varken ekonom eller journalist

Kategori: Min nykterhet

Här kommer nu fortsättnigen på Bill:s berättelse:
 
Jag skulle visa världen att jag var någon. Mitt arbete förde mig till Wall Street och efterhand blev jag itresserad av marknaden. Många människor förlorade pengar - men en del blev mycket rika. Varför inte jag? Jag studerade national- och företagsekonomi och dessutom juridik. Som den poentiella alkoholist jag var, höll jag på att bli under-känd i min juridikexamen. Vid en av examensskrivningarna var jag alltför berusad för att kunna tänka eller skriva. Även om jag ännu inte drack jämt, störde det min hustru. Vi hade långa samtal, där jag brukade lugna hennes onda aningar med att intala henne att genialiska män smidde sina bästa planer när de var berusade, att den filosofiska tankens mest grandiosa konstruktioner tillkommit under rusets inflytande.
   När jag avslutat kursen, visste jag att juridiken inte var någonting för mig. Wall Streets frestande häxkittel hade fått grepp om mig. Företags- och finansvärldens ledare var mina hjältar.
Ja Bill var ju mycket inom finnans marknade, medans jag var mer för mediabranschen. Jag hade ju läst om jour-nalister som kunde ta sig ett glas då och då, medans de kunde skriva fantastiska artiklar. Själv blev jag inte någon journalist, utan en vanlig vaktmästare på en tidning som jag älskar.
Kommentera inlägget här: