forska i stora boken.blogg.se

Copyright © Svensk översättning AA Sverige 1974,2001,2017 Jag tänkte skriva i från den nya stora boken. Ta några meningar och sedan reflektera dem. Folk får gärna kommentera mina inlägg.

Att be om ursäkt

Kategori: Min nykterhet

Ett kort stycke till verket:
 
Troligen finns det fortfarande en del betänkligheter. När vi går igenom listan över affärsbekanta och vänner som vi sårat, kanske vi tvekar att tala med vissa av dem från en andlig utgångspunkt. Vi kan vara lugna. Inför vissa människor behöver vi inte, och bör förmodligen inte heller, betona det andliga draget vid vår första kontakt. Det kan påverka dem negativt.
Jag har sårat många i mitt liv. Det känns jobbigt, måmga har jag sårat som jag inte ens mis eller att jag har vart full och förträngt det. Många ut av mina vänner har försvunnit i och med att jag slutade att dricka. Jag vet inte hur elak jag har vart mot mina vänner eller arbetskamrater. Fasktiskt så tror jag inte att så farligt kanske det inte va. Fast vad vet jag, jag var ju berusad ofta och hade minnesluckor. Jag ska fortsätta att arbeta med boken som jag håller på med. Den börjar i från 1983, då jag började att skriva dagbok. Men det var på sommaren 1983 och nu är jag bara på mars 1983 och jag praktiserar på ett dagis i Högdalen i min utbildning till barnskötare. Började skriva dagbok när jag sommarjobbade på kollo som barnpojke. På Haraldsgård ute på Blidö i skärgården.
Jag hoppas inte att barnet tog allt för illa vid sig, fast det tror jag inte, eftersom vi är vänner på FB nu mera. Men jag vill ändå be om ursäkt till dem jag har skadat omedvetet.
Kommentera inlägget här: