forska i stora boken.blogg.se

Copyright © Svensk översättning AA Sverige 1974,2001,2017 Jag tänkte skriva i från den nya stora boken. Ta några meningar och sedan reflektera dem. Folk får gärna kommentera mina inlägg.

Studera denna bok

Kategori: Min nykterhet

Mera i från Till verket från Stora boken.
 
Vi kan se världen i ögonen. Vi klarar av att vara ensamma i verklig frid och ro. Våra rädslor lämnar oss. Vi börjar känna närheten till vår skapare. Vi har kanske tidigare haft vissa andliga övertygelser, men nu börjar vi få en andlig upplevelse. En känsla av att vårt alkoholproblem försvunnit kommer ofta starkt över oss. Vi känner att vi nu är på den Breda Vägen, i harmoni med Universums Ande.
   När vi kommer tillbaka hem, söker vi upp en plats där vi kan vara i stillhet en timme och noggrant gå igenom det vi gjort. Vi tackar Gud från djupet av vårt hjärta för att vi känner Honom bättre. Vi tar ned den här boken från hyllan och bläddrar fram till den sida som innehåller de tolv stegen. Medan vi noga läser igenom de fem första förslagen, fråga vi oss själva om vi har utelämnat någonting, för vi bygger ett valv, genom vilket vi till sist ska vandra som fria människor. Är vårt arbete gediget så här långt? Ligger stenarna ordentligt på plats? Har vi snålat med cementen i grunden? Har vi försökt tillverka murbruk utan sand?
   
Jag har vandrat igenom det valvet för många år sedan. Det var när jag hade en sponsor som tyvärr gick bort 2005 men han lämnade efter sig ett nyktert liv för mig. Fast jag har lärt mig att fortsätta att ta en dag i taget. Jag kom väl till steg fem eller sex när han gick ur tiden. Jag har arbetat med stegen för min egen skull efter det till glädje för många andra. Det var då 2001 det kom en ny översättning ut av Stora boken. Han sa att den här boken ska du inte bara läsa utan du ska studera den. Det är därför jag skapade den här bloggen och den nya översättningen kom förra året. Jag ska verkligen studera och forska i denna nya Stora bok.
Kommentera inlägget här: