forska i stora boken.blogg.se

Copyright © Svensk översättning AA Sverige 1974,2001,2017 Jag tänkte skriva i från den nya stora boken. Ta några meningar och sedan reflektera dem. Folk får gärna kommentera mina inlägg.

Det är härligt att leva

Kategori: Min nykterhet

Fortsätter med den Stora boken som är med avsnitet agnostiker.

Copyright © Svensk översättning AA Sverige 1974,2001,2017 

 
Vi upptäckte också att vi hade dyrkat. Tänk, vilken inre gåshud det brukade leda till! Hade vi inte omväxlande dyrkat människor, känslor, saker, pengar och oss själva? Och hade vi inte sedan - av en bättre anledning - andäktig betraktat solnedgången, havet eller en blomma? Vilka av oss hade inte älskat någonting eller någon? Hur mycket hade dessa känslor, dessa kärlekar och denna dyrkan att göra med rent förnuft? Föga eller inget alls, insåg vi till slut. Var inte dessa saker den vävnad våra liv var gjorda av? Styrde inte dessa känslor, när allt kom omkring, våra levnadsöden? Det var omöjligt att hävda att vi saknade förmåga till tro, kärlek eller dyrkan. På ett eller annat sätt hade vi ändå levt på tro och inte mycket annat.

Jag vet inte vad jag tror på, jag tror på en Högre kraft, som jag har valt att kalla Gud. Kan ju kalla Hen gör Gemenskapens Underbara Delningar. Jag har öppnat en annan Gemenskap, som heter ACA  för oss som växte upp med sjukdomen. Ska träffa han som har hand om bokningen i dag på Folkets hus klockan 10:00. För bokning och kostnaderna.
Nu mera dyrkar jag gemenskaperna som hjälper mig i mitt tillfrisknande. Det är gemenskaperna som får mig nykter. Fast vem är det som har fått mig till alla dessa gemenskaper. Vem är det som får mig att få behålla min nykterhet.
Kommentera inlägget här: