forska i stora boken.blogg.se

Copyright © Svensk översättning AA Sverige 1974,2001,2017 Jag tänkte skriva i från den nya stora boken. Ta några meningar och sedan reflektera dem. Folk får gärna kommentera mina inlägg.

Det sista från VI AGNOSTIKER

Kategori: Min nykterhet

Det sista från kapitel 4 VI AGNOSTIKER:

Sålunda var vår väns hörnsten lagd på plats . Inga senare förändringar har skakat den. Hans alkoholproblem togs bort. Det försvann denna natt, för åtskilliga år sedan. Tanken på alkohol har aldrig återvänt, bortsett från några korta ögonblicks frestelser, och sådana gånger har han känt en stark avsmak . Det verkar som att han inte skulle kunna dricka, även om han ville. Gud har återgett honom hans mentala hälsa.

   Vad är detta annat än ett mirakulöst helande? Ändå är beståndsdelarna enkla. Omständigheten gjorde honom villig att tro. Han överlämnade sig ödmjukt till sin skapare – sedan fick han visshet.

   Precis så har Gud återställt oss till våra sunda sinnen. För denne man kom uppenbarelse plötsligt. En del av oss växer långsammare in i den. Men han har kommit till alla som ärligt har sökt Honom.

  När vi närmade oss Honom, visade Han sig för oss! 


 Ja det här var föregångarna till AA. Klart att även jag kan tänka på alkohol ibland, att jag bara vill berusa mig och bara fly bort i från allting.Jag är glad över att jag fann AA som har hjälpt mig att återfå mitt förstånd. Klart att förståndet är lite naggat i kanten, efter den svåra misshandeln 1995. Fast jag är så klok att jag undviker det första glaset i dag. Jag tänkte promenera i från jobbet i dag,onsdag och på fredag. Jag ska gå hem tre dagar i denna vecka. Det är precis så som jag gör med att se hur många meningar jag ska ta i denna blogg. Blir det en sexa på söndagen så slipper jag att gå. I går så blev det en trea så jag kommer att gå i eftermiddag även onsdag och till slut på onsdag. Det är 5,72 kilometer och jag ska försöka att gå fortare än 1 timma och 22 minuter.

Kommentera inlägget här: