forska i stora boken.blogg.se

Copyright © Svensk översättning AA Sverige 1974,2001,2017 Jag tänkte skriva i från den nya stora boken. Ta några meningar och sedan reflektera dem. Folk får gärna kommentera mina inlägg.

Jag tror på nykterheten

Kategori: Min nykterhet

Här kommer det mera i från Stora boken och avsnittet VI AGNOSTIKER:
 
När vi hade kommit så långt stod vi öga mot öga med frågan om tron. Vi kunde inte ducka för frågan. Några av oss hade redan vandrat långt över Förnuftets Bro mot den åtrådda trons strand. Konturerna av, och löftet om, det Nya Landet hade gett lyster åt matta blickar och friskt mod åt slokande själar. Vänliga händer hade välkomnande sträckte ut. Vi var tacksamma att Förnuftet hade fört oss så långt. Men på något sätt kunde vi inte gå i land. Kanske hade vi förlitat oss för mycket på Förnuftet den där sista biten och vi tyckte inte om att behöva förlora det stöd som förnuftet utgjorde.
  Detta var naturligt, men låt oss tänka efter lite närmare. Hade vi inte utan att vara medvetna om det kommit dit vi nu var via en viss slags tro? Jo, vi hade varit trogna, ödmjukt trogna, Förnuftets Gud. Så på ena eller andra sättet upptäckte vi att tro hade funnits där hela tiden!

Jag tror på en Högre kraft och, jag vet inte exakt vad det är som jag tror på. Jag tror på nykterheten. Det är flera som undrar om jag har tillstånd ut av AA att lägga ut det här på nätet. Det ska väl erkännas att jag inte har. Men jag skriver om mina tankar i från boken. Ja de går väll stämma mig och få mig att börja supa igen. Nej det kommer jag inte att göra. Inte i dag i alla fall och jag hoppas att det är någon som blir glad över mina inlägg. Jag har försökt att skriva att texten kommer i från översättningen ut av den nya Stora boken.
Kommentera inlägget här: