forska i stora boken.blogg.se

Copyright © Svensk översättning AA Sverige 1974,2001,2017 Jag tänkte skriva i från den nya stora boken. Ta några meningar och sedan reflektera dem. Folk får gärna kommentera mina inlägg.

Jag vet att jag är sjuk

Kategori: Min nykterhet

Fortsätter med MER OM ALKOHOLISM.
 
Trots allt vi har att säga är det många riktiga alkoholister som inte kommer att tro att de tillhör denna katagori. Med hjälp av varje tänkbar form av självbedrägeri och experimenterade försöker de bevisa att de är undantag från regeln och därför icke-alkoholister. Om någon som visar oförmåga att kontrollera sitt drickande lyckas göra en hel-omvändning och dricka som en gentleman, tar vi av oss hatten för honom. Alla ska veta att vi har försökt, av alla krafter, både länge och väl, att dricka som andra människor!
   Här är några av de metoder vi har provat: bara dricka öl, begränsa antalet drickar, aldrig dricka ensam, aldrig dricka på morgonen, bara dricka hemma, aldrig ha alkohol i huset, aldrig dricka under arbetstid, bara dricka på bjudningar, byta från whisky till konjak, bara dricka vin, gå med på att säga upp sig om man någonsin är berusad på jobbet, göra en resa, inte göra en resa, svära (med eller utan en högtidlig ed) att aldrig mer dricka, motionera mer, läsa inspirerade böcker, åka till hälsohem eller vårdhem, frivilligt gå med på intagning på mentalsjukhus - vi skulle kunna utöka listan i det oändliga.
   Vi vill inte gärna påstå att någon är alkoholist, men du kan snabbt själv ställa diagnosen. Gå in på närmaste bar och försök att dricka under kontrollerande former. Försök att dricka och sluta tvärt. Försök mer än en gång. Det kommer inte ta lång tid för dig att avgöra, bara du är ärlig mot dig själv. Det kan vara värt ett rejält skakigt bakrus om du får full kännedom om ditt tillstånd.
Jag skulle inte våga prova på att gå in på en bar och prova att dricka och sluta tvärt. Det skulle säkert gå en eller två gånger, fast då hade jag trott att jag var frisk, och börja dricka helt okontrolerat. Det är bara att inse att jag har den här sjukdomen. Nu mera dricker jag alkoholfri öl, som innehåller 0,4% alkohol. Jag vågar inte prova någon alkoholhalt över 1%. Så jag skulle inte ens våga prova på en lätt öl. Jag skulle säkert klara av det, fast varför ska jag ta den risken?
Men jag har hört att det finns även de som har sjukdomen som har provat alkoholfri öl eller vin, men har fått smak på det och tagit ett återfall. Jag ber till min Gud att jag slipper ta ett återfall i dag.
Kommentera inlägget här: