forska i stora boken.blogg.se

Copyright © Svensk översättning AA Sverige 1974,2001,2017 Jag tänkte skriva i från den nya stora boken. Ta några meningar och sedan reflektera dem. Folk får gärna kommentera mina inlägg.

Jims återfall

Kategori: Min nykterhet

Här berättar Jim hur han började dricka igen.
 
Detta är hans berättelse: "Jag kom till arbetet i tisdags morse. Jag kommer ihåg att jag kände mig irriterad över att jag måste vara försäljare på ett företag som jag en gång ägt. Jag hade en liten dispyt med chefen men ingenting allvarligt. Sedan beslöt jag att köra ut på landet och träffa en av mina spekulanter på en bil. På vägen kände jag mig hungrig, så jag stannade vid ett matställe utmed vägen, där de har en bar. Jag hade ingen tanke på att dricka. Jag tänkte bara att jag skulle ta en smörgås. Det föll mig också in att jag kanske kunde träffa en kund på det här stället, som jag kände väl till, för jag hade gått dit i åratal. Jag hade ätit där många gånger under de månader jag varit nykter. Jag satte mig vid ett bord och beställde en smörgås och ett glas mjölk. Fortfarande ingen tanke på att dricka. Jag beställde en smörgås till och beslöt att dricka ännu ett glas mjölk.
   Plötsligt slog det mig att om jag hällde ett par droppar whisky i min mjölk kunde det inte skada mig med mat i magen. Jag beställde en whisky och hällde den i mjölken. Jag anade vagt att det inte var särskilt smart men kände mig lugn, eftersom jag tog whiskyn med magen full av mat. Experimentet avlöpte så väl att jag beställde en whisky till och hällde den i mer mjölk. Det verkade inte besvära mig, så jag provade en till".
   På det sättet började ännu en tur till mentalsjukhuset för Jim. Här mötte hotet om tvångsintagning, förlust av familj och anställning, för att inte tala om det intensiva psykiska och fysiska lidande som drickandet alltid förorsakade honom. Han hade mycket kunskap om sig själv som alkoholist. Ändå sköts alla skäl för att avstå från att dricka lätt åt sidan till förmån för den dåraktiga tanken att han kunde ta en whisky bara han blandade den med mjölk!

Jag kommer ihåg när jag själv började dricka igen, efter den svåra misshandeln 1995. Jag har höllt mig nykter i från olyckan den 26 mars 1995. Jag kallar den svåra misshandeln för olycka. Eftersom det var olycksaligt att jag var där. Fast det berodde ju på min alkoholism. Att jag råkade ut för den (OBS otäck bild)  svåra misshandeln. Jag hamnade på sjukhus i nio månader. Först några månader på IVA sedan åkte jag till Huddinge sjukhus för att lära mig att gå igen. Läkaren sa till mig att jag hade drabbads ut en förvärvad hjärnskada. Att jag inte fick dricka alkohol på ett år. Jag höll mig nykter det året. Jag hade nog med problem att lära mig att gå och prata vettigt på grund ut av hjärnskadan.
När jag kommit hem och efter att det hade gått ett år så tänkte jag. Att har jag lyckats att hålla mig nykter i ett år så är jag nog ingen alkoholist. Så jag började dricka igen, med mer problem, spräckt ögonbryn och även ett brutet ben i en hand. Enkvinna som jag hade träffat lämnade mig, för hon sa att jag drack för mycket. Jag sa att jag slutar då. Detvar i augusti 1997. Även en AA grupp hade öppnats i förorten som jag bodde i. Jag började gå där och det var där jag fann nykterheten. Jag lärde mig att jag bara behöver ta en dag i taget.
Kommentera inlägget här: