forska i stora boken.blogg.se

Copyright © Svensk översättning AA Sverige 1974,2001,2017 Jag tänkte skriva i från den nya stora boken. Ta några meningar och sedan reflektera dem. Folk får gärna kommentera mina inlägg.

Kapitulation

Kategori: Min nykterhet

Fortsätter att berätta om föregångarna berättar om Mer om alkokolism.
 
Jag insåg att viljestyrka och självkännedom inte skulle hjälpa mot dessa mänskliga, mentala blinda fläckar. Jag hade aldrig kunnat förstå människor som påstod att ett problem kunde krossa dem fullständigt. Nu visste jag. Det var ett förkrossande slag.
   Två medlemar i Anonyma Alkoholister kom och besökte mig. De flinade åt mig, vilket jag inte uppskattade särskilt mycket, och frågade sedan om jag ansåg mig vara alkoholist och om jag var riktigt besegrad den här gången. Jag var tvungen att medge bådadera. De staplade upp massor med bevis på att en sådan alkoholistmentalitet som jag visat prov på i Washington var ett hopplöst tillstånd. De citerade dussintalets fall som de själva stött på. Denna behandling krossade den sista tillstymelsen av tro på att jag skulle kunna göra jobbet på egen hand.
  Sedan beskrev de det andliga svar och det handlingsprogram som ett hundratal av dem hade tillämpas med lyckat resultat. Fastän jag hade varit kyrksam bara till namnet, var deras förslag, intelektuelt sett, inte svårt att svälja. Men handlingsprogrammet var ganska drastiskt, även om det verkade alltigenom vettigt. Det innebar att jag skulle bli tvungen att göra mig av med flera livslånga föreställningar. Det var inte lätt. Men i det ögonblick som jag bestämde mig för att gå igenom processen fick jag en egendomlig känsla av att mitt alkoholistiska tillstånd lindrades, vilket också visade sig vara fallet.
   Precis lika viktig var upptäckten att andliga principer skulle kunna lösa alla mina problem.

Ja att verkligen kapitulera, och erkänna sin sjukdom. Jag var ju på Karolinska sjukhuset förra veckan. Jag gjorde tolvstegs arbete. Det gör jag även här genom att dela med mig ut av mitt arbete i min nykterhet. Jag hamnade oftast på sjukhus, men ville ändå inte erkänna att jag var sjuk. Jag vred knät ur led, hamnade på sjukhis många gånger. Höll till och med på att dö på grund av konsekvenserna av mitt missbruk.
Men jag fortsatte ändå att dricka, skruvade inte på korken för ens 1997. 
Kommentera inlägget här: