forska i stora boken.blogg.se

Copyright © Svensk översättning AA Sverige 1974,2001,2017 Jag tänkte skriva i från den nya stora boken. Ta några meningar och sedan reflektera dem. Folk får gärna kommentera mina inlägg.

Unga kvinnliga alkoholister

Kategori: Min nykterhet

Åter ett litet utdrag från stora boken i från MER OM ALKOHOLISM.
 
Många män i våra led, trettio år eller yngre, hade endast druckit några år, men de fann att de var lika hjälplösa som de som hade hållit på i tjugo år.
   För att bli alvarligt drabbad behöver man inte hålla på att dricka under lång tid och inte heller dricka de kvantiteter som vissa av oss gjort. Detta gäller särskilt kvinnor. Kvinliga potentiella alkoholister förvanlas ofta till den äkta varan och är oåterkalleligt förlorade inom några få år. Vissa som dricker, som skulle bli mycket förnärmade om man kal-lade dem alkoholister, blir förvånade över sin oförmåga att sluta. Vi som känner till symptomen ser ett stort antal blivande alkoholister bland unga människor överallt. Men försök få dem att inse det!
Jag själv höll på att dö ut av konsekvenserna ut av mitt drickande, innan jag fyllde trettio år. I mars 1995 så blev jag svårt misshandlad och jag fyllde trettio år den sommaren. Jag höll mig nyter i ett år efter det, på läkarens rekomen-tation. Fast efter det året så tänkte jag att jag kunde dricka normalt, fast det är bara att inse att det kunde jag inte. Augusti 1997 så beslöt jag mig för att sluta dricka. Som tur va så hittade jag min hemma grupp i AA i Rågsveds gruppen. Där jag lärde mig att jag bara behöver vara nykter i en dag i taget.
Kommentera inlägget här: