forska i stora boken.blogg.se

Copyright © Svensk översättning AA Sverige 1974,2001,2017 Jag tänkte skriva i från den nya stora boken. Ta några meningar och sedan reflektera dem. Folk får gärna kommentera mina inlägg.

Förlåtelse

Kategori: Min nykterhet

Här kommer det mer i från Hur det fungerar:
 
Vilket vårt ideal än visar sig vara, måste vi vara villiga att utvecklas i riktning mot det. Vi måste vara villiga att gottgöra där vi har sårat, förutsatt att vi inte därigenom vållar ännu större skada. Med andra ord behandlar vi sex som vilket annat problem som helst. Under meditation ber vi Gud om råd om vad vi bör göra i varje särskilda fall. Det rätta svaret kommer om vi önskar det.
  Endast Gud kan bedöma vår sexuella situation. Samråd med andra är ofta önskvärt, men vi låter Gud fälla det sluliga avgörandet. Vi inser att somliga människor är lika fantastiska när det gäller sex som andra är frigjorda. Vi undviker hysteriskt tänkande eller hysteriska råd.
   Tänk om vi inte når upp till vårt ideal och faller. Betyder detta att vi kommer att bli berusade? En del människor säger så till oss. Men det är bara en halvsanning. Det beror på oss och på våra motiv. Om vi är ledsna för vad vi har gjort och har en uppriktig önskan att låta Gud föra oss på bättre vägar, tror vi att vi blir förlåtna och har lärt oss vår läxa. Om vi inte är ledsna och vårt uppförande fortsätter att göra andra illa, kommer vi alldeles säkert att dricka. Detta är inte teorier, detta är vår erfarenhet.

Klart att jag inte vill såra någon annan. Jag vill inte göra någon annan illa, fast jag är valdigt egocentrisk och jag tänker mycket på mig själv. Men på det viset så vet jag att om jag börjar att dricka igen så skulle jag förstöra allt som jag har byggt upp.
Jag funderar på vad är mitt ieal, det vet jag inte. Bara att jag inte skadar någon annan, men för den skull så vill jag inte bli någon dörrmatta.
Kommentera inlägget här: