forska i stora boken.blogg.se

Copyright © Svensk översättning AA Sverige 1974,2001,2017 Jag tänkte skriva i från den nya stora boken. Ta några meningar och sedan reflektera dem. Folk får gärna kommentera mina inlägg.

Har vart arg på mycket

Kategori: Min nykterhet

Här kommer mer i från Hur det fungerar:
 
Harm är vår främsta fiende. Den förstör fler alkoholister än någonting annat. Från den härstammar alla former av sjukdom, ty vi har ju inte varit enbart mentalt och fysiskt sjuka, vi har varit andligt sjuka. När den andliga sjukdomen är övervunnen får vi ordning på våra våra sinnen och vår fysik. För att hantera våra ständigt återkommande negativa tankar och känslor satte vi dem på pränt. Vi gjorde upp en lista över de personer, myndigheter och principer vi var arga på.

När jag kom till AA och började läsa Stora boken, så förstod jag inte mycket vad harm var för någonting. Men efter att ha läst på så förstod jag var harm var, och jag har harmas mycket. Klart att även i dag kan jag känna harm över saker och ting. Då får jag läsa harm bönen att vi båda är sjuka. Listan över dem vi harmades över la vi på en lista i det fjärde steget.
Kommentera inlägget här: